זהו אחד ממשפטי המפתח בתחום ה-BI, שבנוסף לאמרה "אמת אחת", צריך להיות חקוק בראשו של כל איש BI. ולמה זה?
זהו הסיפור האגדי על רשת וול מארט וניצול הפטריוטיות לאחר הפיגוע במגדלי התאומים ב11 בספטמבר.
נתחיל בכך שוול מארט תמיד היתה מובילה טכנולוגית עולמית ובפרט בתחומי ה-IT, לפחות עד לאחרונה. היתה להם חיבוריות בין כל רשתות הענק המפוזרות בכל ארה"ב עוד לפני שהאינטרנט החל להיות פופולארי, הם מהראשונים לאמץ את הברקוד ועוד.
כמו כן, גם BI היה דרוש. כשיש מאות סניפים ואלפי ספקים, צריך למצוא דרך נכונה לנהל את המידע ולמקסם רווחים.
מערכות ה-BI כללו התראות. אחת ההתראות הסטנדרטיות ברשתות קמעוניות היא שינוי משמעותי בקניה של מוצר מסוים, בין אם המכירות עלו או ירדו דרסטית. ומהי התראה? הודעה שמפרטת במיידי מהו האירוע שהמערכת זיהתה. לרוב באמצעות מייל, רצוי לעובד הרלוונטי, למשל סמנכ"ל השיווק.
בימים שלאחר פיגועי 9/11 בארה"ב המערכת הקפיצה הודעה על זינוק של מאות עד אלפי אחוזים בקנייה של דגלי ארה"ב. פטריוטיות. סמנכ"ל השיווק ראה זאת וחשב כיצד אפשר לנצל זאת כדי להגדיל רווחים.
בהתבסס על נתונים אלה, החברה קנתה במהירות את כל המלאי הזמין של דגלים אמריקאים מכל ספק אפשרי. בנוסף, הם גם הזמינו ייצור מוגבר של דגלים אלו, ובבלעדיות.
מספר ימים מאוחר יותר, כל מתחרותיה של החברה לא יכלו להשיג דגלים למכירה, כך שלמעשה, המקום היחיד שבו האמריקאים יכלו להשיג דגלים אחרי 9/11 היה וול מארט.
ולמי שלא מכיר, וול מארט היא רשת כלבו ענקית, כמו קניון. אנשי השיווק שמו את הדגלים עמוק עמוק בתוך החנות הענקית. וכשאמריקאים נכנסים עמוק לקניון, הם קונים את כל מה שעומד בדרכם עד שיגיעו למוצר הנכסף, דגל ארה"ב.
הרווחים מפעולה זו היו עצומים, מיליוני דולרים הכניסה וול מארט לקופתה בזכותה. עכשיו תארו לכם שהתראה זו במערכת ה-BI בכלל לא היתה מוגדרת. או שהיתה נשלחת רק לאחר שבועיים, או שהיתה נשלחת לסמנכ"ל השיווק הישן, שכבר לא בתפקיד, או שהיתה מופיעה באיזשהו דשבורד BI שאף אחד לא נכנס אליו (הודעות ב PUSH הן הכרח): רווחים פוטנציאלים של מיליונים היו הולכים לטימיון (וגם את זה אף אחד לא היה יודע).
אנחנו כאנשי BI מוכרחים לשים לב לכל הפרטים הקטנים ולחשוב על כל המקרים האפשריים כדי שהארגון עבורו אנחנו מפתחים מערכת לא יאבד הזדמנויות.
סיפור זה הפך למעין אגדה בתחומי מערכות המידע משום שהוא ממחיש בצורה חיה כל כך את כוחו של שימוש נכון ב-IT למקסום רווחים ויצירת יתרון תחרותי. וול מארט בהחלט העלתה את ההתאמה של היצע לביקוש לרמה של אמנות.